ایرانی باشید

ایرانی باشید

مطالب آموزشی و سرگرم کننده برای زندگی بهتر
ایرانی باشید

ایرانی باشید

مطالب آموزشی و سرگرم کننده برای زندگی بهتر

طرز تهیه بادمجان شکم پر به روش گیلانی با سس مخصوص

طرز تهیه بادمجان شکم پر

طرز تهیه بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا در فر گیلانی شمالی ایتالیایی با انار بدون گوشت

بادمجان شکم پر یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان آذربایجان می باشد. این غذا در گذشته از ترکیب گوشت چرخ کرده و بادمجان تهیه می شده است اما امروزه مواد بیشتری مثل پنیر پیتزا ، قارچ و گوجه فرنگی نیز به آن اضافه شده است که باعث شده است این غذا به عنوان پیش غذا در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار بگیرد.  

مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان ۴ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۳ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سبزی معطر ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی

دستور پخت بادمجان شکم پر

مرحله اول

ابتدا باید تلخی و آب اضافی بادمجان ها را بگیریم ، برای این منظور بادمجان ها را پوست گرفته و پس از شستشو در یک ظرف بزرگ قرار می دهیم و روی بادمجان ها مقداری نمک می پاشیم. حدود ۳۰ دقیقه صبر می کنیم تا آب اضافی بادمجان ها خارج شود.

مرحله دوم

در مدت زمانی که برای آماده شدن بادمجان ها باید صبر کنیم می توانیم مایه داخل شکم بادمجان ها را آماده کنیم. برای این منظور پیاز ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد می کنیم ، سپس به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیازها سبک شوند.

مرحله سوم

پس از اینکه پیاز سبک و شفاف شد مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی خوب سرخ شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم نیمی از مخلوط پیاز سرخ شده و رب گوجه فرنگی را برای تهیه سس مخصوص بادمجان شکم پر کنار می گذاریم و گوشت چرخ کرده را به نیمه باقیمانده مخلوط رب گوجه فرنگی و پیاز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم.

مرحله پنجم

گوشت را باید خوب تفت دهیم تا رنگ آن تغییر کند سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه نیمی از سبزی معطر ( برای عطر و طعم گوشت می توانید از سبزیجاتی مانند جعفری یا گشنیز خشک شده استفاده کنید ) را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا مواد یکدست شوند. در پایان مایه گوشت را کنار می گذاریم.

مرحله ششم

در این مرحله باید سس بادمجان شکم پر را آماده کنیم ، برای این منظور گوجه فرنگی را پس از شستشو با رنده ریز رنده می کنیم و به همراه مخلوط یک لیوان آب در یک تابه مناسب و جادار می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه مخلوط رب گوجه فرنگی و پیاز را که در مرحله چهار برداشتیم را نیز به تابه اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

زمانی که آب داخل تابه به جوش آمد مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه باقیمانده سبزی معطر را به تابه اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه بعد تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. در ادامه بادمجان ها را آبکشی می کنیم و با یک کارد تیز وسط هر بادمجان به صورت طولی یک شکاف ایجاد می کنیم.

مرحله هشتم

در ادامه بادمجان را به همراه مقداری روغن در یک تابه می ریزیم و تمام قسمت های بادمجان ها را با دقت سرخ می کنیم. پس از اینکه بادمجان ها را سرخ کردیم اجازه می دهیم کم خنک شوند سپس با مایه گوشت داخل بادمجان ها را پر می کنیم.

مرحله نهم

پس از اینکه داخل شکم بادمجان ها را پر کردیم بادمجان ها را داخل تابه حاوی سس گوجه فرنگی به ترتیب می چینیم سپس تابه را روی حرارت بسیار ملایم قرار داده و درب انرا می بندریم تا بادمجان های شکم پر آماده سرو شوند.

امیدواریم این اموزش مورد پسند شما قرار گرفته باشد و بتوانید یک بادمجان شکم پر مجلسی در منزل تهیه کنید. اگر به آشپزی علاقمند هستید توصیه می کنیم. این لینک ( آموزش های آشپزی ایرانی و خارجی ) را دنبال کنید.


منبع :

https://chishi.ir/181-bademjan-shekampor/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد