لگیمات یکی از شیرینی هایی است که درون شربت قرار می گیرد. این شیرینی به عنوان شیرینی مناسبتی و در ماه رمضان برای سفره ها ی افطار تهیه می شود. این شیرینی بافت ترد و پوکی دارد و وقتی در شربت قرار می گیرد، مزه خوبی می گیرد. این شیرینی نیاز به فر ندارد و در روغن سرخ می شود. خمیر آن بسیار لطیف است و بدون جوش شیرین یا بکینگ پودر با خمیر مایه فوری تهیه می شود که باعث می شود سالم تر از شیرینی های دیگر باشد و هضم آن راحت تر باشد. برای مشاهده آموزش طرز تهیه لگیمات در ادامه با وب ایرانی باشید همراه باشید.
مواد لازم لگیمات | |
آرد سفید | ۲ پیمانه |
نشاسته ذرت | یک و نیم قاشق غذا خوری |
کاسترد | یک و نیم قاشق غذا خوری |
مایه خمیر فوری | ۲ قاشق چای خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ پنس |
پودر هل | ۱ قاشق چای خوری |
ماست ولرم | ۱ پیمانه |
گلاب | یک چهارم پیمانه و ۲ قاشق غذا خوری |
روغن مایع | یک چهارم پیمانه |
زعفران آّب کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
مواد لازم برای شهد | |
آب | نصف پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذا خوری |
جوهر لیمو | نوک کارد |
پودر هل | نصف قاشق غذاخوری |
برای تهیه لگیمات خوشمزه در ابتدای کار، شهد را تهیه می کنیم. برای این کار یک قابلمه را برداشته و آب و شکر و گلاب را درون آن می ریزیم. سپس می گذاریم روی حرارت تا به جوش آید و کمی غلیظ شود. تقریبا غلظت شهد باید مانند شهد بامیه شود.
در انتهای کار، زعفران و هل و جوهر لیمو را به آن اضافه می کنیم. سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. در ادامه در یک کاسه آرد و نشاسته ذرت و پودر کاسترد را با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، سپس کنار می گذاریم.
در یک کاسه دیگر، تخم مرغ و شکر را با هم اضافه کرده و با هم می زنیم تا از لختگی خارج شود. سپس ماست و زعفران و گلاب را اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا یکدست شود. ماست باید نیم ساعت قبل از یخچال خارج شده باشد تا دمای آن به دمای محیط برسد.
پودر هل و نمک و خمیر مایه را به مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم. سپس مخلوط آرد را کم کم به آن اضافه می کنیم تا یک خمیر یکدست بوجود آید. اگر خمیر خیلی سفت بود کمی گلاب به آن می زنیم. سپس روی خمیر را با سلفون می پوشانیم و یک ساعت استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود.
وقتی استراحت خمیر تمام شد، آن را با قاشق مخلوط کرده و درون یک قیف می ریزم. سر قیف را یکی دو سانت می بریم. یک تابه گود برداشته و درون آن را روغن می ریزیم. سپس روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. لگیمات ها را مانند بامیه از قیف خارج می کنیم.
سپس با قیچی به اندازه دو سانت برش می دهیم تا درون روغن بیفتد و سرخ شود. لگیمات وقتی سرخ شد، از تابه خارج کرده و در شهد خنک می اندازیم و بعد از دو دقیقه از شهد خارج کرده و درون صافی کنار می گذاریم تا شهد اضافه آن خارج شود.
منبع : طرز تهیه لگیمات