آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که در فصل آلبالو بیشتر پخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی فصلی در ادامه با سایت ایرانی باشید همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آلبالو | ۴ پیمانه |
شکر | ¼ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
ابتدا آلبالو و شکر را با هم مخلوط می کنیم و داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و به مدت یک شب داخل یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان آلبالو ها را داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا جوش بیاید.
پس از اینکه آب آلبالوها به جوش امد ۱۰ دقیقه صبر می کنیم سپس آلبالو ها را از قابلمه خارج می کنیم، سپس ۱۰ دقیقه دیگر صبر می کنیم تا آب آلبالوها کمی غلظت پیدا کند. حالا آب آلبالو و میوه های آلبالو را کنار می گذاریم.
در این مرحله گوشت چرچ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته و مقداری ادویه ۵ دقیقه ورز می دهیم سپس به صورت قلقلی شکل می دهیم و در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. در همین فاصله برنج را داخل آب جوش می ریزیم و پس از نرم شدن آبکشی می کنیم.
حالا ته دیگ را به انتخاب خود سیب زمینی یا نان لواش قرار می دهیم سپس کمی برنج روی ته دیگ می ریزیم و روی برنج کمی از شربت آلبالو و دانه های آلبالو می ریزیم و به همین ترتیب ادامه می دهیم تا برنج تمام شود.
حالا یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. سپس برنج را داخل قالب دلخواه می ریزیم و با فشار دست انرا محکم می کنیم و به صورت قالبی روی دیس قرار می دهیم، سپس با گوشت قلقلی و آلبالو تزیین می کنیم.
منبع :