کباب کوبیده یکی از غذاهای بسیار معروف و سنتی ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی هم شناخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با وبلاگ ایرانی باشید همراه باشید.
گوشت مخلوط ۶۰۰ گرم
پیاز آب گرفته ۲۰۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه به اندازه دلخواه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
دستور پخت کباب کوبیده
ابتدا مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله را دو مرتبه چرخ می کنیم، سپس گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم. در ادامه در ظرفی جداگانه پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آبشان را می گیریم.
در این مرحله پیاز آب گرفته را به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و آب پیاز را در کاسه کوچک می ریزیم و کنار می گذاریم. حالا باید طعم دهنده ها را اضافه کنیم، مقداری نمک، فلفل سیاه و ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به گوشت اضافه می کنیم.
در این مرحله مواد کباب را باید به خوبی ورز دهیم تا گوشت منسجم شود به طور که حالت چسبناکی پیدا کند که وقتی مایه کباب را از داخل کاسه بلند می کنید تکه تکه نشود و همه گوشت به صورت یکدست بلند شود.
ورز دادن را ادامه می دهیم تا مایه کباب یکدست و کاملا منسجم شود، سپس یک سلفون روی کاسه می کشیم و به مدت ۲ ساعت به مایه کباب در یخچال استراحت می دهیم. پس از گذشت ۲ ساعت کاسه را از یخچال خارج می کنیم.
برای سیخ کردن کباب ها ابتدا سیخ های پهن مخصوص کباب کوبیده را با آب پیاز خیس می کنیم سپس به اندازه یک پرتغال کوچک از گوشت بر می داریم و سیخ را بین گوشت قرار می دهیم و آنرا روی سیخ پهن می کنیم.
پس از سیخ کردن کباب با انگشت روی گوشت نقش می اندازیم، این کار علاوه بر اینکه باعث می شود کباب مغز پخت شود، به زیبایی ظاهری کباب نیز کمک می کند. اگر کار سیخ کردن کباب برایتان مشکل است می توانید از کباب زن دستی هم استفاده کنید.
در این مرحله منقل ذغال را با ذغالی یکدست و کاملا روشن آماده می کنیم، سپس سیخ ها را به آرامی روی منقل می چینیم. پس از آنکه کباب ها خودشان را گرفتند، آنها را به صورت متداوم می چرخانیم تا به صورت یکنواخت بپزند.
منابع :