دلمه فلفل دلمه ای یکی از غذاهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که معمولا به همراه دلمه بادمجان و دلمه گوجه فرنگی پخته می شود. برای مشاهده این
آموزش آشپزی در ادامه با
وبلاگ ایرانی باشید همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر |
فلفل دلمه ای قرمز | 5 عدد بزرگ |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
برنج | 1 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
سبزی دلمه | 300 گرم |
لپه | نصف پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دارچین و آویشن | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت دلمه فلفل دلمه ای
مرحله اول
ابتدا برنج و لپه را با مقداری آب می خیسانیم سپس به صورت جداگانه می پزیم. پس از اینکه
برنج و لپه پختن آنها را آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیاز ها را به صورت نگینی خرد می کنیم و به
همراه مقداری روغن تفت می دهیم تا پیاز طلایی شود. در ادامه مقداری نمک و فلفل و زردچوبه اضافه می کنیم و مجددا چند دقیقه تفت میدهیم.
مرحله سوم
حالا سبزی دلمه ( یک قاشق از سبزی را کنار میگذاریم ) را اضافه کرده و مجددا تفت میدهیم سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده به همراه دارچین و آویشن تفت میدهیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد یک قاشق رب را به
مایه گوشتی اضافه کرده و سرخ میکنیم تا آب گوشت جمع شود سپس آن را با برنج و لپه خوب مخلوط میکنیم
مرحله پنجم
حالا مایه داخل دلمه حاضر است قسمت بالای دلمه ها را جدا کرده دانه و قسمت های سفید داخل ان را خارج میکنیم و با مایه گوشتی پر میکنیم سپس با دو عدد خلال دندان در هر فلفل را روی آن ثابت میکنیم.
مرحله ششم
پیاز دوم را مجددا به همراه روغن به صورت جداگانه تفت می دهیم و در ادامه نمک و ادویه را اضافه می کنیم و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم.
مرحله هفتم
سبزی باقیمانده را اضافه کرده سرخ میکنیم رب و زرشک را اضافه کرده سرخ میکنیم در حد یکی دو لیوان آب ریخته و میگذاریم بجوشد سپس فلفل ها را به آرامی داخل سس قرار میدهیم.
مرحله هشتم
اندازه قابلمه طوری باشد که با فلفلها پر شود و فضای خالی بین آنها نباشد ارتفاع سس هم تا ۲/۳ فلفل ها باشد در ظرف را گذاشته و اجازه میدهیم با حرارت ملایم فلفلها پخته شوند به هنگام سرو خلال ها را برمیداریم.
منبع : طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای