شیرینی نان برنجی یکی شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان های غربی کشور می باشد، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با ایرانی باشید همراه باشید.
مواد لازم شیرینی نان برنجی | |
آرد برنج | ۲۵۰ گرم ( دو لیوان سرخالی ) |
روغن جامد یا کره | ۱۲۵ گرم ( نصف لیوان ) |
پودر قند | ۸۰ گرم (سه چهارم لیوان) |
آرد گندم | ۲ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ۱ قاشق مرباخوری |
تخم خرفه | برای تزیین |
ابتدا روغن جامد را آب می کنیم و داخل یخچال می گذاریم تا خودش را بگیرد و بعد از داخل یخچال بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا با دمای آشپزخانه سازگار شود و (به این کار روغن صاف می گویند که در قنادی ها نیز هست.
اگر از کره استفاده می کنید اول کره را از داخل یخچال بیرون می آوریم و در محیط می گذاریم تا به مرور نرم شود و استفاده کنید.می توانیم از هر دو نیز در شیرین استفاده کنیم.)آب شود و در کاسه ای می ریزیم و پودر قند را نیز می افزاییم.
سپس با همزن ۱۰ دقیقه با دور کند می زنیم تا روغن پوک شود و آنوقت تخم مرغ ( زرده را از سفیده جدا می کنیم و سفیده را داخل کاسه ای می ریزیم و ۱ قاشق پودر قند به آن اضافه می کنیم و با همزن برقی با دور تند بقدری می زنیم که سفید شود و فرم بگیرد و بعد به مواد می افزاییم)
سپس به همراه گلاب (اول گلاب را با ۲ قاشق غذاخوری آب مخلوط می کنیم و بعد اضافه می کنیم) و هل (اگر هل را می کوبید و داخل مواد می ریزیم به اندازه نوک قاشق اضافه کنید)به مواد اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم با دور کند به مدت ۵ دقیقه تا شیرینی منسجم شود و بافت خوبی بگیرد.
۲ قاشق غذاخوری از آرد برنج بر می داریم و به جای آن دو قاشق غذاخوری آرد سفید قنادی به آن اضافه می کنیم و آرد برنج را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و با لیسک در یک جهت مواد را مخلوط می کنیم و آرد را همین طور اضافه می کنیم تا خمیر به وجود بیاید و منسجم شود.
آنوقت خمیر را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و به یک قسمت از آن زعفران دم کرده(شیرینی ساده و زعفرانی) اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا کاملا به خورد خمیر برود و داخل کیسه های جدا هر خمیر را قرار می دهیم و در آن ها را گره می زنیم.
سپس داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۲۴ ساعت استراحت کنند. پس از گذشت این زمان کیسه های محتوی خمیرها را از داخل یخچال بیرون می آوریم و در محیط قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت با دمای محیط سازگار شوند.
سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد می گذاریم تا به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود.کف سینی کاغذ روغنی قرار می دهیم و خمیرها را کمی ورز می دهیم و از هر کدام به اندازه تقریبا یک گردو بر می داریم.
سپس با دست گوله می کنیم تا شبیه دایره شود و در سینی آن ها را می چینیم و با مهر یا قالب روی آن ها هر طرحی که تمایل داریم ایجاد می کنیم و کمی تخم خرفه روی آن ها می ریزیم و سینی را داخل فر قرار می دهیم تا شیرینی ها به مدت ۱۵ دقیقه بپزند.
زمانیکه شیرینی ها آماده شدند سینی را از فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا شیرینی ها خنک شوند(چون داغ هستند و زود خورد می شوند)و بعد آرام شیرینی های نان برنجی را در ظرف مورد نظر می چینیم و نوش جان کنید.
منابع :