اسفناج یکی از انواع سبزیجات پر مصرف و محبوب در سراسر جهان است که خواص درمانی بسیاری دارد، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات اسفناج در ادامه با وب ایرانی باشید همراه باشید.
اسفناج به دلیل اینکه حاوی مقادیر سرشار از ویتامین A و C می باشد می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کند. تقویت سیستم ایمنی بدن باعث می شود که بدن به راحتی بتواند به بیماری های ویروسی مثل سرماخوردگی غلبه کند.
اسفناج به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از آهن و فولات می باشد می تواند به افزایش تولید گلبول های قرمز کمک کند که در نتیجه باعث درمان کم خونی می شود. علاوه بر این مصرف اسفناج می تواند خستگی و سرگیجه که از علائم کم خونی هستند را نیز از بین ببرد.
اسفناج از مواد غذایی محسوب می شود که تقریبا در تمام رژیم های لاغری و کاهش وزن مشاهده می شود. مصرف اسفناج باعث می شود که متابولیسم بدن افزایش یابد و روند چربی سوزی با سرعت بیشتری انجام شود.
اسفناج علاوه بر اینکه حاوی کالری بسیار کمی می باشد، دارای مقادیر غنی از مواد مغذی، تیلاکویید و فیبر می باشد و به همین جهت می تواند اشتهای کاذب شما را کنترل کند که در نتیجه باعث جلوگیری از پرخوری می شود.
اسفناج از جمله مواد غذایی می باشد که به راحتی می تواند باعث درمان یبوست شود. اسفناج علاوه بر مواد مغذی حاوی مقادیر غنی از فیبر می باشد و به همین دلیل می تواند به روند حرکات روده ای کمک کند که در نتیجه باعث بهبود یبوست می شود.
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های شایع استخوانی مثل پوکی استخوان می توانید اسفناج را در رژیم غذایی خود قرار دهید. اسفناج حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد و به همین جهت می تواند باعث جذب حداکثری کلسیم در بدن شود که در نتیجه به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.
اسفناج از سبزیجاتی محسوب می شود که برای درمان افسزدگی مناسب است. اسفناج به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از منیزیم و روی است و به همین دلیل علاوه بر اینکه می تواند به درمان افسرگی کند، می تواند برای درمان بی خوابی هم مفید باشد.
اسفناج حاوی مقادیر غنی از آب، کربوهیدرات و انواع آنتی اکسیدان های قوی می باشد که برای سلامت کبد مفید هستند. مصرف اسفناج می تواند به سم زدایی و پاک سازی کبد کمک کند و خطر ابتلا به کبد چرب را نیز کاهش دهد.
اسفناج به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از ویتامین A می باشد می تواند به سلامت چشم کمک کند. اسفناج حاوی مقادیر غنی از ویتامین A می باشد و به همین دلیل می تواند به تقویت بینایی و کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری های چشمی کمک کند.
اسفناج خواص بسیاری زیادی برای بدن دارد اما به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی از اگزالات می باشد می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود. اگر مستعدد سنگ کلیه هستید یا مبتلا به بیماری های کلیوی هستید در مصرف اسفناج زیاده روی نکیند.
منابع :