مارچوبه یکی از سبزیجات محبوب و پر مصرف در سراسر جهان می باشد که در رنگ های متنوعی در طبیعت موجود است، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات مارچوبه در ادامه با ایرانی باشید همراه باشید.
اگر با فشار خون بالا مواجه هستید می توانید از مارچوبه استفاده کنید. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم می باشد می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند که در نتیجه باعث می شود که خطر ابتلا به بیماری های قلبی کاهش یابد.
مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد می تواند به روند جذب کلسیم کمک کند. علاوه بر این مصرف مارچوبه باعث می شود که مقدار کلسیم دفع شده توسط ادرار نیز کاهش یابد که در نتیجه به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.
مارچوبه از گیاهانی محسوب می شود که برای دستگاه گوارش بسیار مفید باشد. مارچوبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فیبر می باشد برای درمان نفخ شکم، درد معده و افزایش باکتری های مفید موجود در روده بسیار مفید است.
یکی از دلایلی که مارچوبه می تواند به سلامت چشم ها و تقویت بینایی کمک کند این است که این گیاه حاوی مقادیر سرشار از ویتامین A می باشد و علاوه بر سلامت چشم ها می تواند خطر ابتلا به بیماری های مثل آب مروارید و شب کوری را نیز به طور محسوسی کاهش دهد.
مارچوبه از سبزیجاتی می باشد که کالری بسیار پایینی دارد و یک گزینه مناسب برای رژیم های لاغری می باشد. علاوه بر این فیبر موجود در مارچوبه می تواند پس از مصرف باعث کاهش اشتها شود و از پرخورش جلوگیری کند.
در دوران بارداری هم می توانید روی کمک مارچوبه حساب کنید. مارچوبه حاوی مقادیر غنی از فولات می باشد و به همین جهت می تواند به سلامت و افزایش رشد جنین کمک شایانی کند. یکی از دیگر از خاصیت های مارچوبه در دوران بارداری این است که می تواند خطر ابتلای جنین به نقص لوله عصبی را کاهش دهد.
یبوست معمولا به این دلیل به وجود می آید که فیبر کافی برای حرکات روده ای در بدن موجود نباشد، مارچوبه حاوی مقادیر غنی از فیبر نامحلول می باشد و به همین جهت می تواند باعث بهبود حرکات روده شود که در نتیجه به درمان و پیشگیری از یبوست کمک کند.
جالب است بدانید که مارچوبه خواص ضد سرطانی دارد. مارچوبه حاوی مقادیر غنی از آنتی اکسیدان گلوتاتیون می باشد که می تواند به سم زدایی بدن کمک کند و باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان های شایع مثل سرطان پستان و ریه شود.
همانطور که در بالا توضیح دادیم مارچوبه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K می باشد و به همین دلیل می تواند باعث رقیق تر شدن خون شود. اگر از داروهایی مثل وارفارین که به رقیق تر شدن خون کمک می کنند استفاده می کنید بهتر است از مصرف زیاد مارچوبه خودداری کنید.
منابع :