ترشی بندری یکی از ترشی های خوشمزه ایرانی است که به دلیل اینکه یک ترشی جنوبی می باشد با نام ترشی بندری مشهور شده است. برای مشاهده این آموزش در ادامه با ایرانی باشید همراه باشید.
مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط | |
موسیر | ۵۰ گرم |
سیر | ۸ حبه |
خیار قلمی | ۳ عدد |
کرفس | ۲ شاخه |
گل کلم | ۱ کیلوگرم |
رب انار | ۱۰۰ گرم |
فلفل سبز | ۵۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
هویج | ۳ عدد متوسط |
تمرهندی | ۱۰۰ گرم |
سیب ترشی | ۵۰۰ گرم |
سبزی ترشی | ۱۰۰ گرم |
بادمجان قلمی | ۳ عدد |
ادویه ترشی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب گوجه فرنگی | ۵۰۰ سی سی |
سرکه و نمک | به اندازه کافی |
برای تهیه ترشی بندری اصل ابتدا موسیرها را داخل کاسه ای می گذاریم و روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۴ ساعت خیس بخورند و بعد تمیز می کنیم و قسمت های اضافه موسیر را با دقت از آن جدا می کنیم.
خوب هویج ها و سیرها،سیب ترشی ها،بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای بزرگ می ریزیم و خیارها را نیز می شوییم و نگینی خرد می کنیم و داخل آبکش می ریزیم و کمی نمک روی خیارها می پاشیم تا آب اضافه آن خارج شود.
سپس برگ کرفس ها را از ساقه های آن جدا می کنیم و ساقه ها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه محتوی مواد ترشی می ریزیم و گوجه فرنگی ها را نیز می شوییم و روی تخته آشپزخانه همانند باقی مواد ترشی نگینی خرد می کنیم و همراه با خیار های خرد شده و موسیر به مواد اضافه می کنیم.
گل کلم را می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و آن وقت کمی بزرگتر از دیگر مواد همان طور نگینی خرد می کنیم و به مواد می افزاییم.سبزی ترشی را نیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و روی تخته آشپزخانه نه خیلی ریز و نه درشت خرد می کنیم و داخل مواد ترشی می ریزیم.
فلفل سبزها را نیز می شوییم و خرد می کنیم و روی مواد ترشی می ریزیم. پس از تهیه مواد ترشی حالا طعم دهنده ها را آماده می کنیم.تمبرهندی و مقداری سرکه را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید و از روی حرارت بر می داریم و بعد آن را در صافی می ریزیم و صاف می کنیم.
در مرحله بعد رب انار را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و کمی نمک و ادویه ترشی و ۱ لیوان آب جوش به رب انار اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مواد در آب حل شوند و بعد آب گوجه فرنگی و مخلوط سرکه ،تمبرهندی صاف شده را به آن می افزاییم و به مواد ترشی داخل قابلمه اضافه می کنیم.
حالا مواد را خوب زیر و رو می کنیم و بعد در ظرف شیشه ای که کاملا خشک باشد ترشی را می ریزیم و روی ترشی سرکه به حدی می ریزیم که روی مواد ترشی کاملا پوشیده شود و درب شیشه ها را محکم می بندیم و در جای خنک قرار می دهیم تا به مدت ۲ هفته بعد ترشی ها خوب جابیافتند و آماده مصرف شوند.
منابع :