شیرینی لطیفه یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و محبوب ایرانی است که در دسته بندی شیرینی های خامه ای قرار می گیرد، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با وبلاگ ایرانی باشید همراه باشید.
مواد لازم ۱۵ عدد شیرینی لطیفه | |
آرد قنادی | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر دانه ریز | نصف لیوان |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
پودر قند | ۲۰۰ گرم |
نمک | ۱ پنس |
خامه قنادی فرم گرفته | به مقدار کافی |
پودر پسته | برای تزیین |
ابتدا خامه قنادی شیرین را از فریزر بیرون می آوریم تا یخ آن آب شود.تخم مرغ ها را یکی یکی می شکنیم و بطری را انتخاب می کنیم و فشار می دهیم تا هوای آن خارج شود و بعد روی زرده قرار می دهیم و دست خود را رها می کنیم و زرده به راحتی از سفیده جدا می شود و داخل بطری کشیده می شود و در کاسه ای قرار می دهیم.
همگی زرده ها را به این صورت از سفیده ها جدا می کنیم و داخل کاسه می ریزیم.با همزن برقی سفیده ها را خوب می زنیم تا پف کنند و آنوقت آبلیمو،نصف شکر و نمک را به آن می افزاییم و همگی مواد را به مدت ۱۰ دقیقه با همزن مخلوط می کنیم تا سفیده سفت شود و زمانیکه کاسه را بر می گردانیم مواد از داخل آن بیرون نریزد.
سپس پره های همزن را می شوییم و تمیز می کنیم و با دستمال خشک می کنیم و به همزن وصل می کنیم و وانیل را به زرده ها اضافه می کنیم و با همزن برقی خوب هم می زنیم تا به رنگ کرم شود و باقی شکر را به آن می افزاییم.
مجددا مواد را هم می زنیم تا کشدار شود و اطراف ظرف را کاملا تمیز می کنیم و زرده ها را به ترکیب سفیده ها می افزاییم و با قاشق به صورت دورانی تنها در یک جهت مشخص مواد را هم می زنیم.آرد را ۲ مرتبه الک می کنیم و بیکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و بار سوم داخل مواد آرد را الک رد می کنیم.
مجددا به صورت دورانی مواد را هم می زنیم تا کاملا مخلوط شوند.در اینجا اگر تمایل داشتید ۲ قاشق غذاخوری آرد ذرت به مایه شیرینی اضافه کنید و(باعث منسجم شدن می شود)مجددا مایه را با همزن می زنیم تا مایه سفتی داشته باشیم.
فر را حدودا ۱۵ دقیقه زودتر روشن می کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.ماسوره ساده را داخل قیف قرار می دهیم و مایه شیرینی را داخل قیف می ریزیم (بدون ماسوره نیز می شود)و کف سینی آلومینیومی کاغذ روغنی قرار می دهیم.
به اندازه گردو از مایه شیرینی با فاصله روی سینی فر به هر مدلی که دوست داریم می زنیم.(دایره،بیضی،…)حتما مایه شیرینی را با فاصله داخل سینی بزنید تا زمان پخت که حجم دار می شوند به یکدیگر نچسبند.در آخر روی تمام شیرینی ها از پودر قند الک می کنیم.
سپس سینی را داخل فر قرار می دهیم و به مدت تقریبا ۱۵ دقیقه اجازه می دهیم تا شیرینی ها آماده شوند.ددر آخر می توانید روی شیرینی ها را نیز گریل کنید تا کمی طلایی شوند. خامه قنادی که تقریبا آب شده است را داخل کاسه ای استیل می ریزیم.
سپس داخل کاسه ای بزرگ تر از آن تکه های یخ می ریزیم و کاسه استیل را داخل کاسه محتوی یخ قرار می دهیم و با همزن برقی خوب خامه را می زنیم تا خامه فرم بگیرد و سفت شود.(اگر کاسه را بر گردانیم خامه سر ریز نمی شود)بعد از پخت سینی را از فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا شیرینی ها سرد شود.
سپس شیرینی ها را از کاغذ روغنی جدا می کنیم و خامه فرم گرفته را داخل قیف می ریزیم و روی شیرینی ها را با خامه پر می کنیم و شیرینی بعدی را روی آن قرار می دهیم و کمی پودر پسته به کناره های شیرینی که خامه ای اند می ریزیم و در ظرف قرار می دهیم.نوش جان
منابع:
عالی