خورش فسنجان یکی از معروف ترین خورش های استان های شمالی کشور مثل گیلان و مازندران است. برای مشاهده این آموزش آشپزی شمالی در ادامه با وبلاگ ایرانی باشید همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت قرمز یا گوشت مرغ | ۴۰۰ گرم |
رب انار | ۵ قاشق غذا خوری |
گردو ساییده شده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه | به اندازه کافی |
برای تهیه خورشت فسنجون مجلسی ابتدا گردو را ۳ الی ۴ بار با چرخ گوشت یا در غذاساز می ریزیم تا خوب میکس شود و در قابلمه ای که برای تهیه خورشت در نظر گرفته ایم می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم.
سپس کمی تفت می دهیم تا بوی خامی گردو از بین برود و صبر می کنیم تا پوره گردو به خوبی گرم شود و بلافاصله پس از گرم شدن ۲ لیوان آب سرد ( آب یخ ) روی آن می ریزیم تا شوک ایجاد شود و گردو به روغن می افتد.
(روی دستمان را کمی به پودر گردو می زنیم همین که دستمان گرم شود آب را اضافه می کنیم. نباید بگذاریم گردو ها داغ شود چون باعث تلخی می شود)و بعد رب انار را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه با حرارت را ملایم خورشت بپزد.
در این ۳۰ دقیقه هر ۱۰ دقیقه به خورشت سر می زنیم و به صورت رفت و برگشت خورشت را هم می زنیم و یک تکه یخ کوچک به اندازه یک حبه قند به آن اضافه می کنیم (اگر آب خورشت تبخیر شده بود نصف استکان آب یخ اضافه می کنیم) و درب آن را می گذاریم.
سپس پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و پیازها را در روغن تفت می دهیم و بعد گوشت های مرغ که یا تکه های بزرگ مثل ران یا تکه های کوچک مثل سینه است را به پیاز اضافه می کنیم.
سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی مواد می ریزیم و حرارت را بیشتر می کنیم و اجازه می دهیم تا مرغ ها سرخ شوند و پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت خورشت تکه مرغ ها را همراه با پیاز داغ داخل خورشت قرار می دهیم.
حالا بلافاصله شکر را اضافه می کنیم و هم می زنید(حتما ۱ قاشق هم باید اضافه کنید که یک برق به خورشت می دهد) و اجازه می دهیم تا شکر ته نشین شود و بعد طعم خورشت را می چشیم و اگر تمایل داشتید شکر بیشتری به همراه کمی نمک اضافه کنید
در مرحله بعدی تکه های مرغ را که قبلا سرخ کرده بودیم را به قابلمه می افزاییم و ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا مرغ ها به همراه دیگر مواد خورش طعم دار شوند و خورشت شما آماده نوش جان کردن با پلو زعفرانی یا کته است.
منبع :