کشک و بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با بادمجان تهیه می شود، برای مشاهده این دستور آشپزی سنتی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۴ عدد درشت |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
کشک | ۴ قاشق غذاخوری |
مغز گردو | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۴ حبه |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد بادمجان ها را از وسط نصف می کنیم و در سینی می چینیم و روی آن ها نمک می پاشیم و اجازه می دهیم تا ۲۰ دقیقه همینطور استراحت کنند.
پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و داخل تابه ای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.
بعد صبر می کنیم تا پیازها طلایی و سرخ شوند و در این زمان، سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و با دستمال خشک می کنیم و خرد می کنیم و کنار می گذاریم.پیازهای طلایی شده را داخل صافی می ریزیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود.
سپس تابه را مجددا روی حرارت می گذاریم و اگر روغن داخل آن نبود مجددا روغن داخل تابه می ریزیم و سیرها را در روغن تفت می دهیم و اجازه می دهیم تا سرخ شوند و بعد در بشقابی می ریزیم و تابه همانطور روی حرارت می ماند و ما مجددا داخل آن روغن می ریزیم.
سپس روی بادمجان ها را با دستمال خشک می کنیم و داخل تابه می چینیم و اجازه می دهیم تا سرخ شوند و بعد آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگرشان نیز سرخ شود ( برای حفظ شدن خواص بادمجان بهتر است خیلی زیاد سرخ نشوند ) و در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود و بعد بادمجان ها را داخل کاسه ای می ریزیم.
سپس با گوشتکوب برقی یا دستی آن ها را کاملا له می کنیم. شیرجوش را روی حرارت کم می گذاریم و ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن داخل آن می ریزیم و نعناع را به آن اضافه می کنیم و ۱ دقیقه تفت می دهیم و قبل از داغ شدن از روی حرارت بر می داریم تا سیاه نشود.
تابه را مجددا روی حرارت کم قرار می دهیم و بادمجان پوره و له شده را داخل تابه می ریزیم و نصف پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ را داخل تابه می ریزیم و باقی آن ها را کنار می گذاریم و کمی فلفل و نمک روی بادمجان می پاشیم و همگی مواد را با قاشق خوب زیر و رو می کنیم و ۱ قاشق از مغز گردو را کنار می گذاریم.
در ادامه ۲ قاشق مغز گردو را به بادمجان می افزاییم و کشک را نیز به مواد اضافه می کنیم(اگر سفت و غلیظ بود با کمی آب جوش آن را رقیق می کنیم)و کاملا کشک و بادمجان را مخلوط می کنیم تا کشک به کل مواد آغشته شود و درب تابه را می گذاریم تا با حرارت کم آب غذا تبخیر شود و به روغن بیافتد.
پس از پخت غذا و منسجم و یکدست شدن و مهمتر از همه روغن انداختن کشک و بادمجان آماده شده را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف می ریزیم و با نعناع داغ،پیازداغ،سیرداغ و مغز گردو باقیمانده تزئین می کنیم و نوش جان کنید.
منبع :