کشک و بادمجان یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که به دلیل محبوبیت زیادی که دارد از خانه ها به منوی رستوران ها راه یافته است. این غذای ساده علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد قیمتش نیز بسیار ارزان و به صرفه است.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
بادمجان | ۳ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۲ حبه |
مغز گردو | ۲ قاشق غذاخوری |
کشک | ۳ قاشق غذاخوری |
نعناع خشک | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن مایع | به اندازه کافی |
ابتدا بادمجان ها را می شوییم سپس با یک دستمال تمیز خشک می کنیم. در ادامه پوست بادمجان ها را می گیریم و آنهار ا به صورت مربع های کوچک خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب می ریزیم. کمی نمک روی بادمجان ها می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم تا نمک به تمام نقاط برسد.
نمک ریختن روی بادمجان ها برای این است که اگر بادمجان ها تلخ باشن ، تلخی شان گرفته شود. ضمنا نمک باعث می شود آب اضافی بادمجان ها خارج شود و زمانی که می خواهیم بادمجان ها را سرخ کنیم جذب روغن کمتری داشته باشند.
بادمجان را به مدت ۳۰ دقیقه رها می کنیم تا تلخی و آب اضافی شان گرفته شود سپس داخل یک ظرف پر از آب می ریزیم و با فشار دست آب اضافی شان را می گیریم و داخل آبکش می ریزیم و کنار می گذاریم تا آب اضافی شان برود.
پس از اینکه آب اضافی بادمجان ها خشک شد در یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم و پس از اینکه روغن داغ شد بادمجان ها را اضافه می کنیم و با حرارت ملایم کمی تفت می دهیم تا بادمجان ها سرخ شوند سپس بادمجان ها را روی یک دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود.
حالا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و در همان تابه ای که بادمجان ها را سرخ کردیم تفت می دهیم تا پیاز سبک شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز و ادویه ها یکدست شوند.
در این مرحله سیر را رنده کرده و به همراه نعناع خشک به پیاز اضافه می کنیم ، سیر را خیلی کم تفت می دهیم چون سریع می سوزد. در ادامه بادمجان ها را مجددا به تابه باز می گردانیم و خوب تفت می دهیم تا با دیگر مواد مخلوط شوند.
حالا باید با گوشکوب یا پشت قاشق به آرامی بادمجان ها را له کنیم تا بافت شان به طور کامل از هم باز شود. درادامه گردوهای خرد شده را به همراه کشک به تابه اضافه می کنیم و نمک غذا را اندازه می کنیم سپس نصف فنجان آب جوش به تابه اضافه می کنیم.
درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم کشک و بادمجان روغن بیندازد. پس از ۱۵ دقیقه که آب درون تابه به طور کامل کشیده شد می توانیم کشک و بادمجان را سرو کنیم. برای تزیین کشک و بادمجان می توانیم از کشک ، گردو و پیاز داغ استفاده کنیم.
اگر می خواهید کشک و بادمجان شما کالری کمتری داشته باشد و به اصطلاح رژیمی باشد بهتر است بادمجان ها را به جای اینکه سرخ کنید در فر قرار بدهید تا کبابی شوند. نگران طعم کبابی بادمجان ها نیز نباشید زیرا اگر بادمجان ها در فر کبابی شوند هیچ بوی دودی نمی گیرند.
منبع :